Aktualno

Aktualno

14. maj, 2018

Delavnica energetska revščina

Eden izmed ukrepov v središču letošnjega Podnebnega ogledala je tudi energetska revščina.

V četrtek, 17.5.2018 ob 9.00 organiziramo na to temo poglobljeno delavnico, v veliki sejni dvorani ARSO (4. nadstropje), Vojkova 1b, 1000 Ljubljana.

Da bi povezali akterje pri prizadevanjih za izboljšanje ukrepov na področju energetske revščine bo organizirana delavnica za izvajalce ukrepov in deležnike, ki delujejo na področju energetske revščine. Z razpravo bomo omogočili: izmenjavo izkušenj in oblikovanje zasnove za izboljšanje ukrepov. Izhodišče za razpravo so priporočila iz poročila Podnebno ogledalo 2018, Zvezek 4: Ukrep v središču – Energetska revščina,  ki je dostopno na spletni strani projekta www.podnebnapot2050.si.

Program delavnice

9.00        Uvod

9.10        Energetska revščina – predstavitev ugotovitev iz poročila Podnebno ogledalo 2018, ukrep v središču
dr. Renata Slabe Erker, Inštitut za ekonomska raziskovanja

dr. Andreja Cirman, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

9.30        Predstavitev ključnih izzivov in dobrih praks

pogled izvajalcev ukrepov in ostalih, ki delujejo na področju energetske revščine

Ministrstvo za infrastrukturo, Eko sklad, Ministrstvo za delo,družino in socialne zadeve, Centri za socialno delo, Focus, ENSVET

10.00      Zasnova izboljšav izvajanja ukrepov, moderirana plenarna razprava in delo po skupinah. Glavna vprašanja v razpravi:

  • Izboljšanje efektivnosti instrumentov – kako doseči ciljno skupino?
  • Širitev nabora upravičencev
  • Kako do celovite sheme za energetsko revščino?

11.00      Odmor

11.30      Nadaljevanje dela po skupinah.

12.30      Zaključek delavnice.

Vabilo delavnica 17.5. Energetska revščina (10.5.)

Gradivo iz delavnice

Eko sklad j.s. projekt ZERO IBK 150518

Energetska revščina – za delavnico AC

Energetska revščina-delavnica IJS maj 2018

ER MZI maj 2018 NL

predstavitevIER_končna

Aktualno

Aktualno
1. marec, 2018

Trg energetskega pogodbeništva v Sloveniji še slabo razvit

Ljubljana, 27. 2. 2018 ‒ Center za energetsko učinkovitost na Institutu »Jožef Stefan« (CEU IJS) je na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), 27. februarja, organiziral posvet ‘Perspektive energetskega pogodbeništva in financiranja prenove stavb v Sloveniji v obdobju 2020–2030’. Tematskim predavanjem je sledila razprava o usmeritvah in aktivnostih za razvoj trga storitev učinkovite rabe energije (URE) in perspektivah financiranja energetske prenove stavb.

Več o tem
Aktualno
29. marec, 2018

Pripravljalna delavnica Podnebno ogledalo 2018

V torek, 27.3.2018, je v prostorih Agencije RS za okolje potekala pripravljalna delavnica za Podnebno ogledalo 2018. Na njej smo po posameznih sektorjih predstavili rezultate, kako uspešni smo pri zmanjševanju emisij TGP oblikovali priporočila akterjem za izboljšave. Delavnice se je udeležilo več kot 70 udeležencev iz javnega sektorja, gospodarstva, nevladnih organizaciji in študentov.

Več o tem
Aktualno
20. januar, 2018

Vstop v LIFE družino

19. in 20. oktobra je v Bruslju potekal »kick off« (zagonski) sestanek novih LIFE upravičencev, katerega se je udeležila tudi ekipa projekta LIFE Podnebna pot 2050 in tako postala del LIFE družine.

Več o tem
Aktualno
29. januar, 2018

Podnebno ogledalo

Pripravlja se prvo Podnebno ogledalo z glavnimi ugotovitvami spremljanja izvajanja ukrepov za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, ki bo javnosti predstavljeno konec aprila.

Več o tem
Aktualno

Uvodne delavnice

V Hiši Evrope smo konec septembra izvedli uvodne delavnice našega projekta namenjene odločevalcem.

Več o tem
Aktualno
14. maj, 2018

Delavnica energetska revščina

Eden izmed ukrepov v središču letošnjega Podnebnega ogledala je tudi energetska revščina.

Več o tem
Aktualno
16. maj, 2018

Potenciali za zmanjšanje emisij na področju e-mobilnosti

V okviru projekta LIFE Podnebna pot 2050 organiziramo 29.5.2018 delavnico »Potenciali za zmanjšanje emisij na področju e-mobilnosti,« katere namen je pregledati sedanje stanje na področju e-mobilnosti v Sloveniji in kakšni so pogledi in perspektive e-mobilnosti v prihodnosti.

Več o tem
Aktualno
28. maj, 2018

Delavnica projekcije BDP

V okviru projekta LIFE Podnebna pot 2050 organiziramo delavnico »Projekcije BDP«, katere namen je seznanitev strokovne javnosti in ključnih deležnikov z razpoložljivimi projekcijami BDP za Slovenijo.

Več o tem
Aktualno
6. junij, 2018

Potenciali plitve geotermalne energije – delavnica

Nadaljujemo s ciklom delavnic za oceno potencialov. Tokrat bomo pod drobnogled vzeli plitvo geotermalno energijo. Delavnico organiziramo skupaj z Geološkim zavodom Slovenije in sicer v torek, 19.6.2018, ob 9.00, v prostorih Geološkega Zavoda Slovenije v Ljubljani.

Več o tem
Aktualno

Projekcije cen energije

Na delavnici, 21.6.2018, v prostorih Agencije RS za okolje, bomo tokrat razpravljali o predpostavkah za prihodnje cene energije v Sloveniji.

Več o tem
Aktualno
20. junij, 2018

Znani zmagovalci fotografskega natečaja

V petek, 15.6.2018, je na Institutu »Jožef Stefan« potekala podelitev nagrad avtorjem najboljših fotografij v natečaju Podnebna pot. Nagrajene fotografije so nakazale na posameznikova okoljska dejanja v gospodinjstvu, ponor toplogrednih emisij CO2 in plastiko kot pereč problem. Prvo nagrado, električno kolo, je prejel Sami Rahim, drugo je prejel Alen Hoheger, tretjo pa Tia Skok.

Več o tem